facebook

Bert Håge Häverö

Bert Håge Häverö 1932 i Stockholm, Sverige

Bert Håge Häverö är en av våra största favoriter bland våra kunder, speciellt bland utlandssvenskar som önskar en bit av Sverige i sitt hem av en erkänd konstnär.

Konstnären Bert Håge Häverö tar verkligen tillvara på både färg, konst och stil för många smaker och levererar en känsla av ett Sverige som nästan är i det förgångna, men kärleken till vattnet och ångbåtsromantiken känns slående i allt han tar sig för.

Vi på Galleri Stockholm fascineras av den glada stämningen som Bert Håge Häverös konst förmedlar blandat med smaker som får nya som gamla samlare och konstälskare att fascineras.

Bert Håge Häverö är flitigt anlitad inom svenskt näringsliv och är internationellt uppmärksammad bland annat genom UNICEFs barnfond, samt hos företag och samlare över hela världen.

1972 debuterade Bert Håge Häverö under en utställning på Sjöhistoriska Museét. Bert har under ett flertal år arbetat med flera olika företags inredning i styrelserum och hallar där han har fått chansen att uttrycka sig som konstnär. Bert Håge Häverö har även utmärkt sig i offentliga miljöer såsom: UNICEF, Salen Invest, Sparbanken samt SL (Stockholm Lokaltrafik). Bert Håge Häverö har verkligen tagit steget och blivit en internationellt renommerad konstnär av klass idag.

Berts kärlek till Stockholms skärgård samt Ångbåtsromantiken är ett grundstråk i hans konst. Man kan särskilt märka detta i Bert Håges Häverös många olika oljemålningar, där motiven varierar men inte de vackra färgerna, de glada människorna samt kärleken till vår helt unika skärgård och dess liv.

Bert Håge Häverös Konstnärsutbildning

Autodidakt

Utställningar med Bert Håge Häverö

Stockholm - Sjöhistoriska museét, Fersenska Terassen, Gröna Lund

Solna - Fjärilshuset i Haga

Schweiz - Galerie Kasper Morges

Arbeten i Offentlig miljö

Stockholms Lokaltrafik, UNICEF, Salén Invest, Sparbanken

Utsmyckningar av Bert Håge Häverö

UNICEF, Systembolaget, Sveriges konstkalender

Övrig information om konstnären Bert Håge Häverö

Bert Håge Häverö började sin bana som tecknare i Svensk Dagspress för att sedan utvecklas till berömd Svensk konstnär likväl internationellt erkänd.

^ Upp ^
Logga in

vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?