facebook

Oljemålningar & Tavlor i Stockholm

Konst Oljemålningar, Oljemålning Stockholm

Galleri Stockholm erbjuder olika typer av oljemålningar för olika bruk och sinnelag:

  • Tavlor & Oljemålningar i offentlig miljö (t.ex. Entre)
  • Tavlor & Oljemålningar på duk (Både för företag som Privat)
  • Tavlor & Oljemålningar för Hotellmiljöer (t.ex. uppvisning)
  • Tavlor & Oljemålningar för Restaurang (För den rätta miljön)
  • Tavlor & Oljemålningar för olika konstföreningar (T.ex. för utlottningar)

Vi på Galleri Stockholm kan ge dig en helhetsupplevelse inom Konst, Tavlor & Oljemålningar.

Kontakta oss för att veta mer om Galleri Stockholm.

Välkommen!

 
 
 
 
 

 


 

Oljemålningar - Originalmålningar - GalleriStockholm

Oljemåleriet kan nog sägas vara målerimediernas Rolls Royce. Allt sedan det moderna oljemåleriet uppstod, främst bland flamländare och italienare, för över ett halvt årtusende sedan har denna typ av måleri ansetts vara det yppersta.

 

Detta tack vare mediets oerhörda förmåga att skapa intensiva färger, valörrikedom och färgernas inbördes förmåga att förbli opåverkade av intilliggande färger. Det sistnämnda syftar alltså till att färgerna ogärna flyter samman, som exempelvis akvarell tenderar. Att oljefärger tillåter ett sådant överflöd av valörskiftningar har understundom skänkt oljemålningar en slöja av mysticism - exempelvis i och med renässanskonstnärer som Leonardo da Vinci och efterföljare. Detta eftersom da Vinci utvecklade en teknik kallad sfumato som går ut på att konturerna i en målning tas bort genom att färger och nyanser blandas till den graden att enstaka linjer ej längre går att urskilja.

 

Vad gäller oljemåleriets historik så kan man också nämna att de första oljemålningarna är fjortonhundra år gamla och funna i grottor i Afghanistan. Dessa hade, förutom oljan som bindemedel, inte mycket gemensamt med de senare europeiska oljemålningarna. Inte heller den oljefärgen som florerade på 1400-talet är riktigt som dagens färdigpreparerade tuber - sådana bekvämligheter uppstod först en bit in på 1800-talet (närmare bestämt 1841), något som också innebar en konstmässig revolution i det att konstnärer plötsligt kunde söka sig ut i naturen och måla likt en annan Monet eller van Gogh. Faktum är att den store Renoir lär ha sagt att impressionismen aldrig hade kunnat uppstå om det inte vore för färgtubernas tillkomst. Att måla i naturen var ju inget praktiskt företag dessförinnan eftersom färger tvunget skulle blandas innan användning och fordrade sålunda en studio av ett eller annat slag.

 

En oljemålnings plats i ett hem är ofta den utav en paradmålning - den stora man gärna placerar mitt i ett vardagsrum. Naturligtvis kan oljemålningar vara små likväl, vi på Galleri Stockholm tillhandahåller alla format och storlekar, men även då de må vara pluttiga besitter de en dignitet som man får lov att säga att en akvarell ofta saknar. 

 

Köpa original i toppkvalité utav en mängd av Sveriges namnkunnigaste konstnärer (samt ett par utländska) kan du göra hos oss på Galleri Stockholm. Och för den bekvämt lagda konsthandlaren tillhandahåller vi även den smidiga tjänsten utav näthandel - några enkla klick på hemsidan och konst fraktas tryggt och enkelt hem till din port. Allt du behöver känna till för att köpa tavlor online är vår hemsidesadress - galleristockholm.se

 

Christopher Scott


Pelle Åberg - Café Dam - Oljemålning - Slutsåld

Pelle Åberg - Café Dam - Oljemålning - Slutsåld

Oljemålning  Mått. Höjd 46 x Bredd 38 cm

38000:-

 Köp 
Slutsåld

Madeleine Pyk - Oljemålning

Oljemålning Mått: Höjd 66 x Bredd 50 cm

36000:-

 Köp 
Joan Miró - Litografi nr 25/75

Joan Miró - Litografi nr 25/75

 Litografi nr 25/75 Mått: Höjd 60 cm x Bredd 45 cm  

45000:-

 Köp 
Robert Högfeldt - Solo i negerbyn - Blandteknik

Robert Högfeldt - Solo i negerbyn - Blandteknik

 Verk från boken Solo i Negerbyn utgiven 1941, illustrerad av Robert ... mer information

35000:-

 Köp 


^ Upp ^
Logga in

vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?