facebook

Kerstin Math

Galleristockholm.se har oljemålningar från Kerstin Math för beställning här och nu. Ring och boka visning 0707 40 44 00. Vi köper in orginal målningar och tar även försäljningsupprag gällande Kerstin Maths konstverk.

Boka tid för privat visning

 

 

 Kerstin Math 

Antydanist med allomslutande inställning till konsten

 

Vid betraktandet av Kerstin Maths digra katalog av målningar får man snabbt en känsla av att här har konstnären ivrigt insupit inspiration från impressionister och postimpressionister. Och många hyllningar går att finna i Maths reproduktioner av van Gogh såväl som Monet. Men det slutar inte där, även italienskt renässansmåleri förefaller ligga henne varmt om hjärtat. Dock, även när da Vinci eller den italienska barockmästaren Caravaggio avhandlas så behålles den klara och optimistiska impressionistiska paletten.

 

Kerstin Math är född i Stockholm 1948. Uppvuxen i Bromma.

 

I Maths akryl "Det gulliga huset" är likheterna med van Goghs måleri påfallande. Det pastosa kontra det linjära bildar en skicklig och smakfull hommage till den gamle holländaren. Titeln slår en som en skojfriskt chosefri alludering till van Goghs gula villa. Perspektivet har en lätt expressionistisk brutenhet och färgerna baserar sig på kontrastfärgerna gult och blått.

 

Målningen "Gamla hus i Chania", även den en akryl, verkar mer blinka åt Paul Cezanne och dennes gröna, vidsträckta franska landskap; skillnaden är här naturligtvis att vi befinner oss i det grekiska öriket. 

 

Vad gäller samtida konstnärliga inspirationsfigurer kan Kerstin inte nämna någon särskild, men detta beror nog inte på att hon fjärmar sig modernistiska tendenser utan snarare grundar det sig i hennes allomslutande inställning till konsten. Landskapsmåleri och porträtt är för Kerstin centralt, men vid sidan av detta kan sådana vitt skilda teman som bröllop, begravningar och sport dyka upp i hennes måleri.


Inspirationen har för Kerstin alltid varit verkligheten, alltså naturen och stadsmiljöer, samt konstnärer som van Gogh, Pizarro, Vermeer, Picasso, Monet med flera. 


Naturmotiven är det som ligger närmast hjärtat för Kerstin. Hennes infallsvinkel till det kreativa går genom lek med färg och fantasi. Hon beskriver sig själv med det av henne själv myntade begreppet "antydanist", vilket åsyftar att hon inte anser sig vara helt skolad i realistiskt avbildande, utan hellre att hon antyder verkligheten. Hon fjärmar sig från stämpeln naivism då hon ändå dras till det figurativa. Tekniskt sett är hennes konst gärna slösande med färg, både i pastost och färgprunkande avseende. De medier hon arbetar inom är olja, akvarell, akryl och collage samt fotografi. Kerstin har ritat och målat sedan barnsben men lärt sig det målartekniska hantverket genom en rad kurser i akvarell, olja och vedic art. Dessförinnan gick hon på tecknarskola under ledning av Åke Skiöld på 60-talet. Hon hämtar inspiration, inte endast från de stora mästarna i konsthistorien, utan även från de många resor hon gjort runtom i världen. Budskapet verkar otvetydigt - fred, kärlek och ett alltigenom inkluderande, genomsyrar hennes konst.

Copyright © Galleristockholm.se
 
UTBILDNING I TECKNING OCH MÅLNING
 
60-talet – Åke Sköilds tecknarskola
1999 och 2000 – kurser i akvarellmålning i Vällingby/Stockholm hos konstnärinnan Maud Poom
2000 – kurs i akvarellmålning i Provence, Frankrike hos konstnärinnan Lena Linderholm                      
2001- kurs akvarellmålning på Folkuniversitetet, Götgatan/Stockholm
2009 – kurs i oljemålning i Bromma/Stockholm hos konstnären Lennart Carlheim-Gyllensköld 
2010 – kurs i vedic art (akrylmålning), Stockholm hos konstnärinnan Nina Jaccuci
2010 – kurs i akrylmålning hos konstnären Thomas Holm i Altea, Spanien
2012 - en-dags-kurs i akvarell-målning med Brukets målarskola på ön Svartlöga
2013 - två-dagars-kurs i porträttmålning (akryl) hos konstnären Steven Taipale
 
 
UTSTÄLLNINGAR
 
2004 - Alvikstorpet, Bromma, Stockholm (www.alvikstorpet.se) (mina målningar och foton i hela Galleraget)
2010, mars - Alvikstorpet, Bromma, Stockholm
2010, hela juni-Alviks bibliotek, Bromma, Stockholm (12 målningar i akvarell, akryl och olja)
2010-12-18—24, Galleri G, Västerlånggatan 56, Gamla Stan, Stockholm
2012-2013,  Galleri Stockholm, Karlavägen 18, Stockholm (www.galleristockholm.se)

 

 

 


Det finns inga produkter i denna kategori.^ Upp ^

vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?