facebook

Sandra Steen

Sandra Steen

Galleristockholm.se har oljemålningar från Sandra Steen för beställning här och nu. Ring och boka visning 0707 40 44 00. Vi köper in orginal målningar och tar även försäljningsupprag gällande Sandra Steens konstverk.

Boka tid för privat visning

 

 

Sandra Steen 
 

Själslig vitamininjektion
 

Sandra Steen är född 1989 i Åkersberga utanför Stockholm. Ung konstnär, måhända, men då bör man känna till att hon sedan tidiga tonåren varit aktiv på denna arena. Hon har nischat sin konst inom en form utav glasmåleri som vi har nöjet att här på Galleri Stockholm presentera. Utöver måleriet så har även tennis spelat en stor roll – samt marinbiologiska studier.

 Sandra Steen målar med olja på glas och är aldrig färglös eller utan konturer. Inspirationen kommer från samhället och människors olika syn på livet.

Sin första utställning hade Steen redan vid en ålder av tretton år. Utställningen ägde rum i ett båthus och hennes intention var att företaget var litet på skoj, men folket som kom för att titta ville även köpa verken – och så var bollen i rullning. Det blev utställning även nästkommande år. Därpå följde utställningar i olika centrum och på olika företag. Vid femton års ålder blev hon lärling till konstnärinnan Anna Toresdotter och fick framförallt lära sig oljemåleriets tekniker. I övrigt var det en period av sporadiskt skolk – konsten utövade en så pass stark kraft.

 

Som tjugoåring inleddes studier på Beckmans Designhögskola formlinje och därefter öppnade hon ett galleri på Kungsholmen. Galleriet lades ned i samband med en flytt till Vaxholm där hon upprättade separatutställningar parallellt med mindre event och målarkurser. En period höll det på att bli för mycket för Steen. Glädjen i måleriet höll på att försvinna och hon tog därför en välbehövlig paus. Nu är hon dock redo för att ta sig an konstarenan igen, och detta i större skala. Planerna är att ordna med separatutställningar runtom i hela Sverige. Sandra Steen föredrar oljemediet främst, men har funnit att hennes unika glasmåleri skapar mer uppmärksamhet. Och unikt är det så till den graden att hon kanske är ensam om denna typ av måleri på glasskiva – hon har i vilket fall skapat det utan utifrån kommande tendenser.

 

Det som inspirerar hennes måleri är samhället i sig. Just i skrivande stund pågår det politiska valet, och av en händelse är hennes måleri fyllt av linjer och kurvor. Naturligtvis är det grafer och tabeller från politiska nyhetssändningar som smugit sig in i hennes undermedvetna. Därtill inspirerar människors olika synsätt på livet samt hur de väljer att leva. Kort sagt samhället och dess invånare är den främsta skaparkällan för Sandra Steen. För att nämna några konstnärer som inspirerat så uppskattar hon Ardy Strüwer, samtida svensk-indonesisk konstnär, och Ulrika Hydman-Vallien. De två historiska konstnärerna som står över andra i hennes bok är Leonardo da Vinci och Salvador Dali.

 

När hon ombeds beskriva sin kreativa process så ursäktar hon sig med en önskan om att den vore mer glamorös. Den fungerar i grova drag som så att hon får sålla bland de tusentals bilder hon alltid bär med sig i huvudet, så någon brist på idéer verkar inte förekomma. Därtill lyssnar hon gärna på instrumental musik – framförallt jazz. Hennes konst beskriver hon som en vitamininjektion till själen. Hur det kommer sig att hennes konst har denna upplyftande effekt beror på färgprakten - aldrig målar hon färglöst eller enfärgat. Hon har en förhoppning om att personer som kommer i kontakt med hennes konst ska uppleva en positiv energi. Sedan har det också sagts av innehavare av Steen-orginal att de upplever hur tavlorna emanerar glädje - exempelvis då de hänger i kontorsmiljö och där påverkar besökarna.

 

Inom en kort framtid hoppas Sandra Steen på att ha tagit steget ut i Europa och övriga världen med sin optimistiska och glädjefyllda konst.

Christopher Scott

 Copyright © Galleristockholm.se

Separatutställningar

2002 Elgö, Stockholms skärgård

2003 Karby tk, Vallentuna

2003 Frameland, Åkersberga

2004 Elgö, Stockholms skärgård

2006 Viggbyholms stationshus, Täby

2008 Media lab, Täby

2009 Åkersberga tk

2009 Västermalmsgallerian, Stockholm

2009 Svenskbyggtjänst, Stockholm

2010 ST: Eriksgatan, Kungsholmen, Stockholm

2010 Galleri Konst och design, Vaxholm

2010 Konstart, Kungsholmen, Stockholm

2012 Framland, Stockholm 

 

Grupputställningar  

2003 Åkersberga centrum

2003 Frameland, Åkersberga

2005 Täby centrum, Täby

2010 Täby centrum, Täby

2006 Svenskbyggtjänst, Stockholm

2012 Konstart, Stockholm

2010 ST: Eriksgatan, Kungsholmen, Stockholm

2011 Salon des Refusés, Djurgården, Stockholm

2012 Galleri ängeln, Gamla Stan, Stockholm

2012 Svenskbyggtjänst, Stockholm

 


Föregående konstnärNästa konstnärFöregående konstnärNästa konstnär
^ Upp ^

vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?