facebook

Olof Chronvall

Mitt namn är Olof Chronvall. Mitt liv är ett mysterium och jag har på senare år valt att ägna mig åt konsten fullt ut. Men vad är konst? Jag är redan civilingenjör i kemiteknik och har inte för avsikt att studera konst på ett "fack" eller liknande. För mig är konst det som "berör" och många av de tavlor jag sålt gör uppenbarligen det.

Jag målar i olja och inspirationen kommer direkt från hjärtat. Många gånger när jag målar upplever jag att det inte är jag som målar utan att det är via en kontakt jag inte kan beskriva i ord. Mina tavlor kommer ur olika dimensioner och ibland är det kärlek, kraft, sorg, vrede, stillhet.

Jag vet aldrig vad det är jag ska måla när jag börjar och jag kan förundras över hur det bara växer fram något ur det okända. Flera gånger har fått beställningar att måla det jag känner med personen ifråga. Jag målar då från en dimension som ger mig en känsla av vad som saknas i den personens liv. Tavlan fungerar sedan som en kraftkälla och skänker ny frisk energi.

C.G Jung beskriver ofta det "kollektivt omedvetna" och ibland undrar jag om det är det jag är i kontakt med när jag målar. Det spelar egentligen ingen roll vad det är men jag upplever det som en gåva jag fått att kunna glädja andra människor med tavlor som berör och inspirerar till att våga leva livet fullt ut.

 

Inget är större än kärleken

Mitt eget liv har varit fyllt av många glädjestunder men samtidigt svåra motgångar. Det är väl det som är livet? För mig är kärleken den stora meningen med livet. Den finns överallt om vi vågar öppna oss och se den. Det är så lätt att låta andra krafter ta över våra sinnen men ett öppet sinne har förmågan att vandra tillbaka till kärleken i livet.

Jag tycker själv det är ett stort äventyr att möta livet både i medgång och motgång och på senare år har jag vågat möta det okända på många sätt. Att möta det okända inom oss är den största utmaning vi kan anta här i livet. Vi vet aldrig hur det slutar! Jag möter det i konsten varje gång jag målar.

Även jag måste ju leva i det här något "galna" samhället men känner du absolut för en tavla och tycker den är för dyr och inte har de pengarna ska du berätta det för mig. Kanske blir den din iallafall.

Jag målar även på beställning där vi först samtalar under en timma om du vill och sedan försvinner jag in i det okändas domäner och målar en unik tavla till dig. Jag antar att du kanske tycker det här låter lite "flummigt" men det är väl egentligen precis vad livet är och ska vara-ett enda stort mysterium!

Jag hoppas du inspireras av mina tavlor och jag målar i alla storlekar och färger. Kanske önskar du en speciell storlek och färg till en tavla ovanför din soffa i vardagsrummet. Välj en skön färg och låt mig sedan gå lös i det okända så lovar jag göra mitt bästa för att du ska bli nöjd med din tavla. Gillar du den inte behöver du inte köpa den. Det är mitt löfte till dig. Låter inte det rätt bra?

Med tiden ska jag lägga ut lite utdrag ur mina böcker på hemsidan så ska du få lära känna mig och mina äventyr i livet ännu djupare. För jag hoppas med mitt sätt att våga leva inspirera fler människor att utmana livet och verkligen ställa sig frågan: Lever jag fullt ut?

Hoppas nu du hittar en tavla du gillar i mitt galleri eller blir sugen på en alldeles egen unik beställning. Men vad du än gör låt dig inspireras av livet och gör något litet eller stort kärleksfullt varje dag.....då kanske det finns lite hopp för vår underbara planet som kallas "jorden".

Må bäst/Olof
 

Mindfuck

^ Upp ^
Logga in

vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?