vernisage

Vill du få erbjudande om månadens konstverk?


Logga in

Efva Attling - modernitet och tradition

Efva Attling glaskonst                                 Efva Attling fraktfritt

 

Experter på konstglas unikat limiterat

Lägsta prisgaranti fri frakt order över 500:-

 

Efva Attling (f. 1952) gjorde sitt första smycke när hon var elva år. Vid 16 års ålder var Efva Attling elev till en av Sveriges främsta silversmeder. Efter en 12-årig karriär som modell för Eileen Ford och därefter som sångerska och låtskrivare återvände hon till arbetet som formgivare. Efva Attling har designat kläder för egna varumärket "Pretty Pregnant", för Levi’s och H&M och glasögon för Scandinavian Eyewear. Sedan 1996 designar hon smycken för egna varumärket Efva Attling Stockholm. Amor Vincit Omnia  (Champagneglas) är hennes första kollektion för Orrefors.

Se och beställ Efva Attling glaskonst härHämta beställ nu Efva Attlings Champagne glas hos galleristockholm.se

Amor Vincit Omnia

Efva Attlings lyxkollektion för Orrefors

Amor Vincit Omnia – kärleken övervinner allt – är namnet på Efva Attlings första glaskollektion för Orrefors. Det är en kollektion som andas lyx, tvåsamhet, kärlek och bröllopsgåva. Glasen är en stilren symbios mellan de två materialen kristall och silver. Runt glasens ben vilar en handgjord silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia.

Efva Attling har formgivit både glasen och silverringarna och i med sitt stilsäkra formspråk har hon lyckats sammanföra modernt silversmide med mångårig svensk glastradition.

”Mitt samarbete med Orrefors är en stor utmaning för mig som designer. Glas är så nödvändigt vackert och det är oerhört spännande att få arbeta med kunniga människor som leder vägen för mina idéer”. säger Efva Attling.
”I min första serie glas, Amor Vincit Omnia, har jag valt att lägga till attribut i antingen silver eller vitguld och diamanter. Alla glas har också ljud! Skål för kärleken!”

För Orrefors är detta ett led i en förändringsprocess som pågått de senaste åren. Att samarbeta med externa formgivare skapar förnyelse och ger dynamik till varumärket. Från att fokus tidigare har legat på den traditionellt tunga kristallen, är målet nu att bredda utbudet och nå ut till nya målgrupper.

”Vi ser samarbetet med Efva Attling som ett steg i vår förändringsprocess och vi är mycket nöjda med hennes kollektion för Orrefors. Det känns spännande när två olika kompetensområden möts. Då skapas ofta spännande lösningar. Hennes idéer inom silversmide och vår kunskap inom glas blir ett oslagbart möte,” säger Magnus Andersson, VD för Orrefors Kosta Boda AB.


Amor Vincit Omnia finns i fyra olika utföranden:

Amor Vincit Omnia
Champagne Flute, 2-pack

Ett högt, modernt champagneglas, perfekt för brudparets skål på bröllopet. Levereras i en sidenklädd förpackning i en romantisk rosa nyans. Varje glas bär en handsmidd silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia i skrivstil vid sidan av Efva Attlings signatur.

Amor Vincit Omnia
Champagne Coupe, 2-pack

En öppen champagneskål som för tankarna till art déco, lyx och romantik. Levereras som 2-pack i en cremefärgad, sidenklädd ask med lyxig stoppning. Även dessa glas bär en silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia i skrivstil vid sidan av Efva Attlings signatur.
.
Amor Vincit Omnia
Martini, 1-pack

Ett generöst, klassiskt martiniglas med en mer manlig karaktär. Silverringen på martiniglaset har ett stramare uttryck än de två champagneglasen tack vare det linjära typsnittet. Den ingraverade texten är dock densamma: Amor Vincit Omnia – kärleken övervinner allt! Martiniglaset levereras i en glänsande svart förpackning med svart sidenstoppning. En speciell gåva till en mycket speciell vän.

Amor Vincit Omnia
Diamond Edition

Ett prestigeglas för Orrefors och den starkast lysande stjärnan i Amor Vincit Omnia. Ringen i vitguld är beströdd med 36 briljantslipade diamanter. Ovansidan har samma inskription som övriga glas, Amor Vincit Omnia. Den exklusiva ringen på detta glas går att knäppa av från glaset och hänga i en tillhörande kedja, som medföljer den silvervita skimrande lyxförpackningen.

 Efva Attling - Crazy Heart Champagne 2-pack

Efva Attling - Crazy Heart Champagne 2-pack

Champagneglas, höjd 24 cm

1500:-  1425:-
spara: 5% rabatt

 Köp 
Efva Attling - Symbols Butterfly Coupe 2-P

Efva Attling - Symbols Butterfly Coupe 2-P

Innehåll: 20 cl  Höjd: 115 mm  Omkrets: 110 mm   

1300:-

 Köp 
Efva Attling - Symbols Star Vin 2-P

Efva Attling - Symbols Star Vin 2-P

Innehåll: 45 cl  Höjd: 220 mm Omkrets: 116 mm   

1300:-

 Köp 
Efva Attling - Symbols You & Me Champagne 2-P

Efva Attling - Symbols You & Me Champagne 2-P

Innehåll: 18 cl  Höjd: 230 mm  Omkrets: 49 mm   

1300:-

 Köp 
Efva Attling Amor vincit omnia vin 2-pack

Efva Attling Amor vincit omnia vin 2-pack

  Det romantiska rundade vinglaset passar både till vita och...

1500:-  1425:-
spara: 5% rabatt

 Köp 
Efva Attling Endless budvas

Efva Attling Endless budvas

   Mått: H 125mm Ø 80mm Orrefors glas

3200:-  2720:-
spara: 15% rabatt

 Köp 
Efva Attling Endless vas

Efva Attling Endless vas

   Mått: H 290mm Ø 140mm Orrefors glas

4900:-  4165:-
spara: 15% rabatt

 Köp 


^ Upp ^